Vedelvorstist kahe nädalaga spordimeest ei vooli

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Kätlin Heiskonen Aqva Spordi jõusaalis.
Treener Kätlin Heiskonen Aqva Spordi jõusaalis. Foto: Meelis Meilbaum

Uusaastajoovastuses võib inimesel tekkida suur idee hakata järgmisel aastal ilusamaks, targemaks ja paremaks inimeseks. Üks levinumaid lubadusi on asuda sporti tegema. Kõige lihtsam on minna jõusaali rauda vinnama või jooksurajale meetreid mõõtma. Selleks et suures tuhinas endale mitte liiga teha, tasub alustada samm-sammult.

Fitnessisportlane ja treener Kätlin Heiskonen tõdes, et aasta alguses on rühmatreeningutel tavapärasest tunduvalt rohkem rahvast. “Inimesed suure hurraaga lubavad, et hakkavad korralikeks. Jõulude ajal on rohkem söödud ja nüüd on vaja kaalu langetada,” rääkis ta ja lisas, et enamasti on kaalulangetamine plaanis vaid lühikeseks ajaks. Arvestatakse, et tuleb kevad või kellegi juubel, ja selleks ajaks püütakse vormi saada. “Tegelikult võiks ju terve aasta vältel tervislikult toituda ja trenni teha. Ei pea ju hullu trenni tegema, kasvõi iga nädal natukenegi,” lausus Heiskonen.

Täiesti trennikauge inimene võiks tema sõnul alustada sellest, et jätab auto eemale ning liigub rohkem jala. Jõusaalitreeningutega alustamisel soovitab Heiskonen esmalt treeneriga nõu pidada. “Võib individuaalselt kohtuda või jõusaali ringtreeningusse tulla, et põhiasjad üle käia,” soovitas ta. Naljavideotest tuttavat täiesti valesti jõumasinale peale ronimist Heiskonen oma silmaga küll näinud ei ole, kuid esinduslikule jõusaali seadmepargile pilku heites võib silme eest kirjuks küll minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles