Jooksutreeningut alusta tasa ja targu

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogenud jooksumees ja maratonihunt Andrus Lein soovitab liikumisharjumuse (taas)leidmiseks alustada jalutamise ja sörkimisega värskes õhus.
Kogenud jooksumees ja maratonihunt Andrus Lein soovitab liikumisharjumuse (taas)leidmiseks alustada jalutamise ja sörkimisega värskes õhus. Foto: Arvet Mägi

Vast antud uusaastalubadus kuklas koputamas, võib juhtuda, et viimati kooliajal sporti teinud inimene leiab ennast jooksurajalt. Pulss lööb muidugi kohe lakke ja hing on juba mõnesaja meetri pärast paelaga kaelas. Lisaks jäävad lihased tavapäratust koormusest haigeks ning ka põlved võivad valutama hakata. See kõik aga kisub liikujal motivatsiooni alla ja jooksutossud kolivad keldrisse oma aega ootama. Selleks et suure entusiasmi ning vähese ettevalmistusega alustatu pooleli ei jääks, tasub püsivat liikumisharrastust alustada tasa ja targu.

Kogenud jooksumees ja maratonihunt Andrus Lein soovitab liikumisharjumuse (taas)leidmiseks alustada jalutamise ja sörkimisega värskes õhus. Tema sõnul on väljas liikumisel mitu plussi: lisaks treeningule on see karastav. “Siseruum on ju teada, seal võivad liikuda igasugused viirused. Kargem ilm karastab,” nentis ta.

Praegused ilmad on suusatamiseks ideaalsed. Leini sõnul on suusatamine üks paremaid üldkehalisi treeninguid, mis annab koormust pea kõikidele lihasgruppidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles