Bangalo-Helmut avab stripibaari

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sissepääs prii!
Sissepääs prii! Foto: Rakvere Raibe

Alles tabas Rockveret suur šokk, kui selgus, et kurjaks saanud abilinnapea paneb kreisilinna ainsa stripibaari kinni. Linnakese džentelmenidel ei tasu siiski meelt heita: Rakvere Raipe postkasti potsatas pressiteade, milles Bangalo-Helmut annab teada, et sügavalt sisse aetud vagu hakkab ta ise edasi kündma.

Uue stripibaari avapidu toimub juba homme kell kümme õhtul. Meelelahutusasutus lööb uksed valla haigla kõrval võpsikus asotsiaalide bangalos. Esimesel õhtul on sissepääs prii, aga alkot peab siiski oma raha eest ostma. “Kaasa toodud kraami tarbida ei tohi,” manitses Helmut. “Meil on oma baar, valikus neli eri maitsega odekolonni, karuõlu ja mingi välismaine naps, mille ma bussijaama tagant leidsin.”

Linti tuleb lõikama Evelin Yse, kes lubas ka palja pepuga lumehanges püherdada. Lisaks on kokkulepe mingi orkestriga, kes pidavat kohalikku hümni põrutama.

Stripibaari asub pidama, nagu juba mainitud, staarasotsiaal Helmut. “Kuulsin, et kuri abilinnapea pani stripibaari kinni, ja võtsin kohe nii-öelda kleidil sabast,” kalambuuritses ta. “EAS-ist anti toetust kah. Nemad seal on liberaalsed ja lahked, piisas vaid Evelini mainimisest, kui tšikk välja kirjutati.”

Tšikk? Lugupeetav ehk eksib, tahtis öelda “tšekk”? “Ei, ikka tšikk! Tüdruk, noh. Meie bangalo-Tamaara üksi välja ei vea. Ütleme nii, et raske elu on talle pitseri vajutanud. Laseme ta lavale alles pärast südaööd, kui džentelmenide silm suurt ei seleta.”

Kust tšikk välja kirjutati, seda Helmut ei tea, ja teda ei huvitavat kah. “Peaasi, et oleks hea inimene,” lausus staarasotsiaal.

Helmut on tuttav Viru-Nigula vallavana Kommi Ei-Annani seisukohtadega, too annab igal võimalikul juhul teada, et tasuta asju pole ja et me pole nii rikkad, et kingituseks saadud asjadega laiata. Seepärast lubab Helmut tšiki ja Tamaaraga vürtsitatud klubi täiel tuuril käima joosta. “Raha teenimiseks tulevad ka lastehommikud,” rääkis ta. “Muidugi mitte tšiki ja Tamaaraga. Lastele on meil oma programm – kaksikud Tiit ja Teet laulavad, mina viskan nalja ning puhun õhupalle. 3. märtsi õhtu on meil juba reserveeritud – üks erakond tahab oma valimisvõitu tähistada. Seal võib päris pulli saada – rahvas räägib, et naiskandidaadid olevat riigikogusse pääsemise nimel valmis igasugu tükka tegema.”

Kuri abilinnapea ulatab Helmutile ja stripibaarile abikäe ning laseb käiku panna kolmanda linnaliini lisareisid hilisõhtul ning öösel. “Džentelmenid peavad turvaliselt koju saama,” põhjendas ta. “Kuna rahaga laiata pole, siis lisareisid Tõrma kalmistuni ei sõida, teevad tiiru ümber bangalo ja keeravad linna tagasi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles