Rakvere Raibe: anekdoot

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Raibe.
Rakvere Raibe. Foto: Rakvere Raibe.

Valimiskampaania

Surnud poliitik seisab paradiisi värava taga ja anub Peetruselt sisselaskmist.

“See nii lihtsalt ka ei käi!” vastab Peetrus. “Teiesuguste suurte ninade jaoks on meil omaette protseduur. Esmalt peate veetma päeva põrgus, siis päeva paradiisis ja seejärel peate valima, kumba eelistate.”

Sõidabki poliitik liftiga põrgusse ja leiab end imeilusalt golfiväljakult. Ees on palju tuttavaid ja sõpru, kes kõik tervitavad teda ja soovivad teada maiseid uudiseid. Mängitakse mõni sõbralik mäng, aetakse juttu, süüakse head ja paremat, mida imeilusas golfikeskuses on pakkuda, ning juuakse šampanjat. Öö veedab härrake mugavas golfikeskuse hotellis koos imekaunite seltsilistega.

Hommikul astub poliitik lifti ja sõidab paradiisi, kus Peetrus määrab ta inglikoori. Inglid hõljuvad pilvelt pilvele, laulavad isamaalisi laule ja mängivad harfi. Öö veedab poliitik askeetlikus toakeses takuste linade vahel, kuid seltsiliseta.

Hommik saabub ja Peetrus kutsub härrakese enda juurde. “Nüüd oled sa näinud nii põrgut kui ka paradiisi ja pead valima, kus sa ülejäänud igaviku tahad veeta,” ütleb Peetrus.

Poliitik vastab: “Paradiis on hea, aga kõik mu sõbrad on põrgus. Ma valin põrgu.”

Kui lifti uksed põrgus avanevad, leiab poliitik ennast prügimäelt. Tema sõbrad, kes paar päeva tagasi olid veel lõbusad ja nautisid elu, on üleni räbalates, haisevad ning sordivad prügi. Kurat tuleb mehe juurde ja annab tallegi töökäsu kätte.

Lõpuks suudab härrake ennast nii palju koguda, et küsib kuradi käest selgitust muutunud põrgu kohta.

“Vaata, sõber,” vastab Kurat, “kaks päeva tagasi oli meil valimiskampaania, aga täna oled sa meid juba valinud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles