Omavalitsused otsivad spetsialiste tikutulega

Rakvere Raibe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neile inimestele, kes üldse autot ei ole, jagab vald kruusa.
Neile inimestele, kes üldse autot ei ole, jagab vald kruusa. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuigi valdade liitmise tulemusena kaotati ära hulk tühiste ametnike töökohti ja hoitakse tulevikus kokku sadu tuhandeid eurosid, on vallad siiski avastanud, et töö parema korraldamise nimel tuleks palgata mõned spetsialistid. Nii näiteks helistas Virumaa Teataja toimetusse Vinni vallavanem Mauno Võru ja nuias, et leht juba lähiajal avaldaks töökuulutuse, kuna vallal on kiiremas korras vaja kiirteedespetsialisti.

Vallajuht Võru sõnul on ametnikku hädasti vaja ja tema kontor hakkab asuma Simuna harujaamas. Kandidaadilt eeldatakse pikaaegset töökogemust kiirteede vallas, mees (või siis naine) ei tohiks karta tööd ega paindumatut töögraafikut. Kiirteespetsialistile on tagatud osaline töökoormus.

Samas asub vald juba lähiajal otsima ka farmisigade keskmise eluea arvutamise spetsialisti, kellelt oodatakse kõrgharidust veterinaaria alal ja vähemalt viieaastast töökogemust farmisigade keskmise eluea arvutamisel. “Loodame, et loodavad ametikohad muudavad vallavalitsuse töö stabiilsemaks ning toovad pikas plaanis kaasa kokkuhoiu,” kommenteeris Mauno Võru.

Ametnikke otsitakse teisteski omavalitsustes.

Näiteks Haljala vald soovib juba pikemat aega oma palgale võtta alevike keskmise haisutaseme reguleerija, kõrghoonete projekteerimise kogemusega arhitekti ja kariloomade jätkusuutlikkuse järjepidevuse spetsialisti. Siiani ei ole sobivaid kandidaate leitud. Vallavanem Aadu Peoleo avaldas aga lootust, et lähiajal saab vallavalitsuse ametnikkond täiendust. Küsimusele, kas vallas asub mõni kariloomafarm, vastas vallajuht eitavalt, kuid rõhus sellistele väärtustele nagu paindlikkus, jätkusuutlikkus, perspektiivikus ja tulevikule orienteeritus.

Viru-Nigula vallavanem Kommi Ei-Annan aga kommenteeris naabervaldade tegevust nii, et nõukaaegsed inimesed lihtsalt ei oska oma tööd korraldada ning uute ametnike palkamine on iganenud nähtus. Kommi Ei-Annan oli seda meelt, et vald peab oskama ära kasutada olemasolevaid inimesi, nii on näiteks valla avaliku teabe spetsialist saanud õiguse trahvida autojuhte, kellel on liiga lai auto, valla kultuurinõunikku on aga volitatud haldama talvist teehooldust ja jagama teedele puistamiseks kergkruusa neile vallakodanikele, kellel autot üldse ei ole. Rohkem ei tahtnud Kommi Ei-Annan mitte midagi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles