Virumaa noorte käsitöö kogutakse näitusele

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsitöö.
Käsitöö. Foto: Elmo Riig

Virumaa noorte käsitööde tutvustamiseks laiemale avalikkusele kutsub Viru Instituut koos Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsi, Ida-Viru ja Lääne-Viru käsitöö- ja tehnoloogiaõpetajate aineühendustega osalema noori käsitöönäitusel, sealhulgas virtuaalnäitusel.

Näituse korraldamise eesmärgiks on märgata Virumaal käsitööga tegelevaid koolinoori, tunnustada ja esile tõsta neid, kes peavad oluliseks ning arendavad meie käsitööd.

Käsitööd võivad olla nii üldharidus-, kutse- kui ka huvikoolide õpilastelt, oodatakse ka ühistöid. Tööde esitamise aeg on 31. oktoober. Töid kogutakse kokku Jõhvis ja Rakveres (kogumiskohad täpsustatakse septembris).

Näitusele valitakse paremad ja huvitavamad vabal teemal tehtud tööd, soovitatavalt seotud Virumaaga, oma kodukohaga. Tööd võivad olla valminud aastatel 2017–2019. Üks autor võib esitada kuni kolm tööd, näituse juhendit saab vaadata Viru Instituudi kodulehelt.

Töid esitletakse novembris näitusel Jõhvis ja Rakveres, lisaks virtuaalnäitusel instituudi kodulehel. Näituse pidulikul lõpetamisel tunnustatakse parimaid noori ja nende juhendajaid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles