Kirjandusõhtul avaneb Kai Aareleid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kai Aareleid kohtub lugejatega Lääne-Virumaa keskraamatukogus.
Kai Aareleid kohtub lugejatega Lääne-Virumaa keskraamatukogus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Teisipäeval, 29. jaanuaril kell 17.30 on Lääne-Virumaa keskraamatukogus kirjandusõhtu Kai Aareleidiga.

Tõlkija taustaga kirjanik Aareleid on avaldanud 2011. aastal romaani “Vene veri” ja 2016. aastal “Linnade põletamise”. 2015. aastal ilmusid tema luulekogud “Naised teel” ning “Vihm ja vein”, möödunud aastal üllitas ta lühiproosakogu “Salaelud”. Tema novelle, luulet ja artikleid on ilmunud ajakirjanduses. Novelli “Tango” eest pälvis ta 2013. aastal Friedebert Tuglase novelliauhinna, mõlemad tema romaanid kandideerisid olulistele kirjandusauhindadele, 2016. aastal nimetati ta aasta kirjanikuks.

1950. ja 1960. aastate Tartust jutustav perekonnaromaan “Linnade põletamine” on saanud palju positiivset vastukaja ning tõlgitud nüüdseks mitmesse võõrkeelde.

Kai Aareleid on viljakas tõlkija peamiselt hispaania ja soome keelest ning ta on toonud eesti lugejateni näiteks Carlos Ruiz Zafóni, Javier Maríase, Roberto Bolaño, Isabel Allende, Jorge Luis Borgese ja Jukka Viikilä teoseid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles