Neljarealist maanteed ei tule, Arkna sissesõit muudab kohta

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkna külarahvale läks sissesõidutee teema korda. Skeeme uurivad Anti Palmi maanteeametist (vasakul) ja Rakvere vallavanem Maido Nõlvak.
Arkna külarahvale läks sissesõidutee teema korda. Skeeme uurivad Anti Palmi maanteeametist (vasakul) ja Rakvere vallavanem Maido Nõlvak. Foto: Vladislav Musakko

Maanteeametil on järgmisel suvel kavas remontida Rakvere–Arkna tee ja koos sellega ümber ehitada ligipääs Arkna külasse. Neljarealisest Tallinna–Narva maanteest polevat Arkna kandis esialgu mõtet unistada, seega viaduktid ja tunnelid päevakorras pole.

Arkna küla asub Tallinna–Narva ja Rakvere–Arkna tee ristumiskohas. Pääs külakeskusesse on liiklusohtlik: Rakverest tulles tuleb sooritada kaks vasakpööret liiklustihedal Tallinna–Narva maanteel, ka Arknalt Tallinna poole minnes ootab autojuhti keeruline vasakmanööver. Kuna maanteeametil on järgmisel suvel kavas põhjalikult remontida Rakvere–Arkna tee, on viimane aeg ära otsustada, kuidas lahendada pääs Arkna külla.

Aga neljarealine Tallinna–Narva maantee koos kõikvõimalike liiklussõlmedega? Maakonna arengukavas on selline rajatis igatahes kirjas, kas tasub siis enne selle valmis ehitamist poolikute lahendustega vaeva näha? “Puhtalt liiklussagedusest lähtudes on prioriteedid mujal,” võttis maanteeameti ida regiooni ehitusvaldkonna juht Anti Palmi hoogu maha. “Hetkel ei eksisteeri maanteeametis mingeid plaane selle teelõigu neljarealiseks ehitamiseks. Lähiajal ei juhtu seda kindlasti.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles