Pildid: viletsad teeolud kasvatavad auto küljepeeglite läbimüüki (1)

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätunud servadega lumehanged sõidutee ääres põhjustasid teisipäeva ennelõunal Rakveres taas väiksemat sorti avarii, mille tagajärel purunes kahel autol juhipoolne küljepeegel.
Jäätunud servadega lumehanged sõidutee ääres põhjustasid teisipäeva ennelõunal Rakveres taas väiksemat sorti avarii, mille tagajärel purunes kahel autol juhipoolne küljepeegel. Foto: Erakogu

Virumaa Teataja toimetusse jõudsid teisipäeval fotod avariist Rakvere linnas Vabaduse tänaval, kus lumehangede tõttu kitsaks jäänud linnatänaval trehvasid kokku sõiduauto ja kaubik. Kohtumine lõppes osalistele kurvalt, sest mõlema masina sohvril tuleb nüüd hankida uus juhipoolne küljepeegel.

Kesklinna suunas liikunud sõiduauto Mazda juht Tõnu (nimi muudetud – toim.) lausus, et kokkupõrke oleks saanud kindlasti ära hoida, kui talvise teehoolduse tõttu kitsaks jäänud sõidutee serva ei oleks palistanud jäätunud servaga lumehanged.

"Oleksin saanud juhtumi ära hoida, kui oleksin näinud kitsaskohta ette – sõitnud eelnevalt lumevalli, ristmikul näiteks kõrvale või bussitaskusse," märkis ta.

Tõnu ütlusel on tänav pidevalt hooldatud kitsamalt, kui sõidurajad seda nõuavad, mistõttu on sõidutee puhastatud osa servas kinni tallatud lumi ja jäävallid, millest üle sõitmine on kohati võimatu.

Mehe kinnitusel hoidsid nii tema kui ka vastu sõitnud juht oma autot võimalikult tee serva, kuid asjatult. "Jäävall tee servas tõukas masina tagasi teele ja nii sõitsime peeglitega kokku. Kuna külmaga on plastik rabe, siis ei aidanud ka väike kiirus ning mõlema auto peeglid purunesid," rääkis Tõnu.

Kindlustusseltsiga konsulteerinud autojuht ütles, et tegemist on niivõrd väikese asjaga, et see ei vääri omavalitsusele nõude esitamist. Küll on aga tema sõnul esitatud nõudeid juhul, kui tegemist on kulukama õnnetusega – näiteks lahtise luugiga kanalisatsioonikaevu sõitmine, mis peaks olema politsei poolt fikseeritud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles