Katuseraha lõi Tapa vallavolikogu kahte lehte

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas pinnavirvendus või tõsine probleem? Tapa ujula projekteerimiseks ette nähtud 200 000 ­eurot tekitas kohalikes poliitikutes lahkarvamusi.
Kas pinnavirvendus või tõsine probleem? Tapa ujula projekteerimiseks ette nähtud 200 000 ­eurot tekitas kohalikes poliitikutes lahkarvamusi. Foto: Liis Treimann

Keskerakondlikult riigivõimult Tapa vallale eraldatud 200 000-eurone “katuseraha” on kui rehepeksugarnituur, mille vanaisa oma linnavurlest lapselapsele kinkis. Väärt asi küll, aga mida ja kuidas sellega toimetada?

Tapa vald sai paar kuud tagasi teada, et alanud eel­arveaastal ootab neid rammus ­rahasüst: 200 000-eurone rahaeraldis riigieelarvest. Seda kutsutakse “katuserahaks” ja see on ette nähtud Tapa ujula projekteerimiseks. Nüüd on paras segadus majas.

Enne kohalikke valimisi lubasid pea kõik Tapal kandideerinud ühendused muu hulgas ka ujulat, seega objekti kui niisuguse vastu pole kellelgi midagi. Paraku on Tapa valla strateegilistes arengudokumentides Tapa ujulat mainitud vaid ühe lausega ja sedagi kaudselt (“Tapale spordikompleksi rajamise tasuvusanalüüsi koostamise tellimine ja erainitsiatiivi toetamine”). Nagu selgub, jääb sellest lakoonilisest lausest edasiseks asjaajamiseks väheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles