Majanduslik kindlustunne on pere loomise eeldus

Toomas Väinaste
, riigikogu liige, keskerakond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Väinaste.
Toomas Väinaste. Foto: Meelis Meilbaum

Eesti elu on tõusuteel – inimeste sissetulekud kasvavad, teenused paranevad ning majandus liigub pärituules.

Tõepoolest, Eestis pole olnud kunagi nii hea elada kui nüüd. Sellegipoolest valutan ma poliitikuna südant mitme probleemkoha pärast. Möödunud aastal tähistasime Eesti vabariigi 100. aastapäeva, järgmise saja aasta ehitamisel peaksime enim tähelepanu pöörama rahvastiku säilimisele ja majanduskeskkonna jätkusuutlikule arengule.

Riik peab mõtlema oma elanike heaolule. Hoolivuse ülesnäitamine pole aga sugugi mitte odav ning nõuab riigilt palju ressurssi. Kuigi riigieelarve kasvab ning ületab tänavu esimest korda 11 miljardi euro piiri, ei piisa sellest kõikide probleemide lahendamiseks. Seetõttu peaksime veelgi rohkem mõtlema, kuidas tekitada riigile raha juurde, sest praegu tõstame seda suuresti ühest taskust teise. Maksumaksjate peale me ju igavesti lootma jääda ei saa, sest tegelikult ei aita meid rahuldava tulemuseni ei maksude tõstmine ega ka uute maksude kehtestamine. Riik peab astuma jõulisemate sammudega edasi, hoides fookust just ekspordi arendamisel, ning leidma Eesti kapitalil põhinevatele ettevõtetele rohkem välisturgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles