Riigigümnaasiumi rajamiseks sõlmitakse leping

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd on kindel, et Rakvere linn saab riigigümnaasiumi ja see tuleb Koidula 11b kinnistule.
Nüüd on kindel, et Rakvere linn saab riigigümnaasiumi ja see tuleb Koidula 11b kinnistule. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Rakvere linnavolikogu otsustas sõlmida haridus- ja teadusministeeriumiga lepingu riigigümnaasiumi rajamiseks Rakveresse. Rakvere linnapea Marko Torm ning haridus- ja teadusminister Mailis Reps allkirjastavad lepingu suure tõenäosusega 6. veebruaril.

Marko Tormi sõnul on riigi investeeringu suurus ligi kümme miljonit eurot ja riigigümnaasium rajatakse Koidula 11b kinnistule. See tuleb 540 õpilasele.

“Praegu on Rakvere gümnaasiumis ja reaalgümnaasiumis gümnaasiumiastmes kokku 418 õpilast, neist 160 väljastpoolt Rakvere linna. Rakvere linn kohustub lisaks gümnaasiumile ja reaalgümnaasiumile 1. septembriks aastaks 2022 ehk riigigümnaasiumis õppetöö alustamise ajaks sulgema ka täiskasvanute gümnaasiumi, kus on praegu üle 160 õpilase,” kõneles linnapea.

Täiskasvanute gümnaasiumi õpilaste jaoks jääb Tormi sõnul edaspidi valikuks kas riigigümnaasium või ametikool, kus pakutakse lisaks gümnaasiumiharidusele ka kutseõpet.

Arhitektuurikonkurss gümnaasiumihoone rajamiseks kuulutatakse välja lähiajal. Riigigümnaasiumi rajamise otsuse poolt hääletas volikogus seitse saadikut, üks oli vastu, üks erapooletu. Rohkem saadikuid linnavolikogu 21 volinikust kohal ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles