Eesti kõige nukram mobiilimast kõrgub Kadrina vallas

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kõige nukram mobiilimast kõrgub Kadrina vallas.
Eesti kõige nukram mobiilimast kõrgub Kadrina vallas. Foto: kaart

Kui mobiilimastidel oleks hingeelu ja nende emotsioonid tuleneksid suhtlemisest, siis oleks kaotaja leitud: Kadrina vallas Mõndavere külas kõrguv mobiilimast vahendas eelmisel aastal kõige vähem andmeid ja kõneminuteid.

Oletus põhineb Tele2 avaldatud andmetel: ettevõtte võrgus vahendas kõige väiksemat andmeside ja kõneminutite hulka Lääne-Virumaal Kadrina vallas asuv Mõndavere küla tugijaam, mis oli abiks 85 000 kõneminuti ning 2200 gigabaidi andmeside edastamisel.

“Kuna aga teiste operaatorite mustrid on üldjoontes sarnased, on üsna kindel, et tegemist on Eesti kõige vähem kasutatava mobiilimastiga,” ütles Tele2 Eesti raadiovõrgu juht Tanel Sarri.

Tagant teise koha sai Tele2 võrgus Hiiumaal Õngu külas asuv tugijaam. Kõige enam sõnumeid saadetakse Tele2 võrgus Narvas asuva Tiimanni tänava tugijaama kaudu – ligi 1,2 miljonit SMS-i.

Kiisa tugijaam hoiab enam kui 300 000 gigabaidiga esikohta andmeside mahu vahendamises ning Maardu tugijaama kaudu on räägitud ligi 12,5 miljonit minutit.

Mõndavere küla asub kaitseväe polügooni äärealal ja paikseid elanikke on seal vähe. Kas see “üksildane” tugijaam tegutsebki vaid tänu sõjaväelaste tellimusele?

“Nemad andsid meile tõepoolest vihje, et see piirkond on leviga kehvasti kaetud, kuid ei rohkemat. Mingit lisatasu meile selle masti käigushoidmise eest ei maksta,” lausus Sarri.

“Tänapäeval enam strateegiaga ja mastide püstitamisega konkurentide ees edu ei saavuta, sest Eesti on mobiilimastidega tihedalt kaetud. Erinevalt ammustest aegadest teeme koostööd teiste operaatoritega – kui üks püstitab masti, siis teised rendivad seda oma aparatuuri paigaldamiseks.”

“Püüame asja vaadata tervikuna,” jätkas ta. “Sellisesse üksildasse kohta nagu Mõndavere ei tasu masti püstitamine meile majanduslikult vist mitte kunagi ära. Küll aga saame pakkuda rahulolu klientidele, kes ei saa nüüd ka selles piirkonnas kurta, et levi on kehv.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles