Lapsed tegid maakerale peale 1,5 tiiru

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere reaalgümnaasiumi lapsed tõusid laudade tagant üles ning kõndisid novembris hoogsalt ja hoolsalt 83 752 923 sammu.
Rakvere reaalgümnaasiumi lapsed tõusid laudade tagant üles ning kõndisid novembris hoogsalt ja hoolsalt 83 752 923 sammu. Foto: Vladislav Musakko

Näeme iga päev, kuidas lapsed üha vähem liiguvad. Hommikul tuuakse õpilased autoga kooli isegi naabertänavast. Uuringud näitavad, et alla 20 protsendi Eesti lastest liigub nii palju, kui Maailma Terviseorganisatsioon soovitab, s.o liigub iga päev aktiivselt vähemalt ühe tunni.

Oleme koolis veendumusel, et regulaarne liikumine peaks olema igapäevaelu osa. Meie saame mõju avaldada vaid koolipäeva raames, aga et tekitada lastes liikumisharjumust ka väljaspool kooli, otsustasime novembris pöörata liikumisele rohkem tähelepanu. Kuulutasime välja liikumiskuu – sammu­lugemise kuu.

Vahetundide ajal oli näha maja ümber jalutajaid ning koridorides treppidest üles-alla liikuvaid entusiaste. Koolis oli kuulda vahvatest eksperimentidest ja võrdlustest, kas ja missugune seade ikka kõige täpsem on. Eeskujuks olid aktiivsed õpetajad, kes lastega võistlesid.

Ettevõtmises lõi kaasa 350 liikujat ehk kolmandik koolist. Kokkuvõttes oli suurima keskmise sammude arvuga õpilane kolmandast klassist. Seda võis ka aimata, sest esimeses kooliastmes liiguvad lapsed oluliselt rohkem kui järgmistes. Kõige rohkem liikujaid oli 10.r klassis – 28 osalejat!

Tundus, et liikumine vähendas nutiseadmes istumise aega ja omavaheliste arusaamatuste tekkimise võimalust. Hakkas silma, et panustati ka perekonniti ja liiguti koos rohkem. Natukene vähenes hommikune liiklus koolimaja ukse ees. Õpetajate toas oli kuulda arutamist, kas minna teatrisse jala või ... Koolis hakkasid toimuma pallivahetunnid. Novembrikuus kõndisime kokku 83 752 923 sammu ja tegime koos maakerale peale poolteist tiiru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles