Uue tervisekeskuse maja jäi linna rõõmuks püksata

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Marko Tormil (paremal) aitas kuusepärja maha võtta Revin Grupi projektijuht Silver Nurmsalu.
Linnapea Marko Tormil (paremal) aitas kuusepärja maha võtta Revin Grupi projektijuht Silver Nurmsalu. Foto: Vladislav Musakko

Kui ehitajad juba kuusepärja maja katusele on vinnanud, peab tellija kiiresti reageerima, et mitte häbisse sattuda. Rakvere tervisekeskuse ehitusel linn kui tellija häbisse ei jäänud.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et kui paar päeva pärast pärja kerkimist tellija ehitajale pidu ei korralda, võib vanarahva kombe järgi kuuseokste asemel ehitist “ehtima” hakata hoopis luud või vana püksipaar, et anda märku kitsist tellijast. Sestap ulataski Juhkami ehitajatele kotikese kolme pudeli hundijalaveega, et pidu ikka korralikult peetud saaks.

Sarikapidu peetakse kombekohaselt selleks, et ehitus tugev saaks ja hoone õnne täis oleks. Ja loomulikult on see tellija tänuavaldus ehitajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles