Pärdi skulptuur on sallita

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel eile lõunal kaunistas Arvo Pärdi skulptuuri punane sall.
Veel eile lõunal kaunistas Arvo Pärdi skulptuuri punane sall. Foto: Vladislav Musakko

Virumaa Teataja toimetusse pöördus linnakodanik, kes oli veidi nördinud, et Rakvere Keskväljakule püstitatud Arvo Pärdile pühendatud skulptuuri “Noormees jalgrattaga muusikat kuulamas” kaelast on ära võetud seda kaunistanud Eesti rahvusvärvides sall. Naise sõnutsi on see asendatud punast värvi aksessuaariga.

Rakvere kultuurijuht Eve Alte rääkis, et linnaametnikud pole näinud põhjust hoida kujul kogu aeg salli kaelas. Ta ei teadnud sinimustvalgest sallist midagi. Küll aga oli mõni aeg tagasi maestro kuju õlgadel inetu vana dressipluus, mille kultuuritöötajad sealt ära võtsid.

Punase salli kohta ütles Alte, et see sai kujule kaela pandud detsembris, kui Keskväljakul oli jõuluküla. “Punane värv, jõuluküla ja -vana läksid kokku. Täna (eile – toim.) võtsime selle ära,” lausus Alte. Kultuurijuht lisas, et loomulikult on Eesti sünnipäevakuul sinimustvalge sall helikunstnik Arvo Pärdi kujule oodatud.

Kui kuu aega tagasi sai Keskväljakul kuulda jõululaule, siis nüüd kõlab, nagu kombeks, Rakvere linnas noorusaastad veetnud ja muusikaõpinguid alustanud Arvo Pärdi kuju juures ikka tema enda väega helilooming.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles