Rahvatants ei kao mitte kuhugi

Kristjan Halg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvise tantsupeo eelvoorus lihvivad rahvatantsijad samme Maido Saare näpunäidete järgi.
Suvise tantsupeo eelvoorus lihvivad rahvatantsijad samme Maido Saare näpunäidete järgi. Foto: Vladislav Musakko

Lääne-Virumaa koolide rahvatantsu C-rühmad (gümnaasiumiklasside segarühmad) kogunesid möödunud nädalal Rakvere gümnaasiumis, et tantsupeoks õpitu ette näidata. Punkte žürii veel ei jaganud, kuid jälgis teraselt iga viimast kui liigutust.

Nähtu põhjal tuleb tantsijaile žüriilt tagasiside. Žürii liige koreograaf Maido Saar nimetas toimunut pigem tantsupeo tantsude ühtlustamiseks, kus osalejad saavad kogemuse ja aimu tantsupeol tantsimisest. Kõigepealt tantsis iga rühm ning seejärel võtsid Maido Saar ja tantsujuht Karel Vähi paar rühma ja õpetasid neid eraldi.

Kohal olid Vinni, Väike-Maarja, Tamsalu, Kadrina, Tapa ja Rakvere kollektiivid, kes tantsisid ette kolm tantsu: Helju Mikkeli “Sõlesepad”, Maido Saare “Pihlapuu”, Anna Raudkatsi “Tuljaku”. Poisid esitasid Mait Agu “Oma õnne seppi”. “C-rühmal on kõige emotsionaalsem repertuaar,” ütles Maido Saar. “Juhendajad on teinud väga head tööd ja eeltöö on olnud tugev,” jagas ta kiidusõnu, “kont on olemas, nüüd on vaja natuke liha ja nahka.” Tunnustussõnu jätkus eraldi Tarvanpääle ja rühmade kauaaegsetele juhendajatele, kes on rahvatantsu maakonnas aus hoidnud. “Kui ees on selline tugev ansambel, siis ei saa teised enda latti madalale lasta,” lausus Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles