Margus Bamberg eksponeerib “Kribamisi”

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Bambergi näitus "Kribamised" Art Cafés.
Margus Bambergi näitus "Kribamised" Art Cafés. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Rakvere kohvikus Art Café on avatud kunstnik Margus Bambergi näitus “Kribamised” – valik kunstniku uuematest töödest.

Margus Bambergi piltides on dünaamikat, süžeed ja põnevaid avastamist väärivaid detaile. Väiksemaformaadilised tööd on pigem abstraktsed ning väljendavad meeleolu.

Margus Bamberg ütles, et tema joonistustes on filmilik liikumine ning iga pilt on omaette lugu.Kunstnik märkis, et naudib protsessi ega tea pilti alustades, millega asi lõpeb, ehkki kondikava on enam-vähem teada. Pilt hakkab alles joonistades tasapisi välja kujunema. “Püüan pilti panna võimalikult palju infot, et omal ka oleks huvitav. Kui vahel igav hakkab, teen pildi sisse mõne ulakuse,” on kunstnik rääkinud.

Bambergi sõnul kribas ta esialgu pilte ainult oma lõbuks, kuid peagi tekkis tal tahtmine teada saada, mida teised neist arvavad.

Margus Bambergi nimi esineb paljude tuntud nukufilmide tiitrites, sest ligi 15 aastat pühendas kunstnik end Tallinnfilmi nukufilmi stuudiole, töötades seal animaatorina. Tema filmograafias on üle kolmekümne filmi, mis kuuluvad Eesti nukufilmiklassikasse, nende seas “Välek Vibulane”, “Vahva rätsep” ja “Naerupall”.

Kunsti ja animatsiooni kõrval on Margus Bamberg aastaid tegelenud puutööga, valmistades oma tarbeks mitmesugust mööblit, samuti on ta töötanud metalli alal.

Näitusega “Kribamised” on Art Cafés võimalik tutvuda 31. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles