Noa laev randub Haljalas

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala rahvamajas saab näha lugu “Kohtume kell 8 Noa laeval”.
Haljala rahvamajas saab näha lugu “Kohtume kell 8 Noa laeval”. Foto: Heigo Teder

Teisipäeval, 5. veebruaril kell 12 jõuab Haljala rahvamaja lavale muusikaline koguperelavastus “Kohtume kell 8 Noa laeval”.

Kolm iseteadlikku pingviini, kes seni harjunud vaid omakeskis elama, leiavad ühel päeval enda seest Igavuse. Kui ometi midagi põnevat juhtuks! Kui keegi ometi tuleks! Või äkki läheks reisima? Või hoopis päriselt kuhugi mujale? Kuid kuhu?

Aga pingviinid ei tea, et juba ongi nende poole teel üks veidi tusase olemisega tuvi ja sellel tuvil on nendega oma plaan. Plaan, mis võib pingviinide elu täiesti pea peale pöörata. Võta või jäta. Mine või jää.

Aga siin on ka oma konks – sugugi mitte kõik kolm pingviini ei mahu tuvi plaanidesse. Mis mõttes ainult kaks pingviini? Mis saab siis kolmandast?

“Pingviin ei vannu alla ühelegi murele. / Pingviiniga võid alati sa minna kasvõi luurele. / Ja kui sa selles kahtled, kui sa kahtled, kuule, mees: / sõber seisab ikka sõbra eest!”

“Kohtume kell 8 Noa laeval” on üks naljakas ja eriskummaline lugu kolmest nutikast pingviinist ja Noa käske täitvast tüsedast ületöötanud tuvist. Kuid sama palju kui see lugu räägib Noa laevast ja suurest veeuputusest, räägib see sõprusest.

Loo autor Ulrich Hub on saksa lastekirjanik, näitleja ja lavastaja, kes on hulgaliselt auhindu võitnud just nimelt lastenäidenditega.

Lavastus sobib kõigile alates viiendast eluaastast.

Osades Ringo Ramul, Ilo-Ann Saarepera, Kata-Riina Luide ja Janek Vadi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles