Heli Veskuse esimest juubelit tähistab “Tosca”

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heli Veskus ooperi "Tosca" nimirollis Moskva Suure Teatri laval, Cavaradossi rollis Luc Robert.
Heli Veskus ooperi "Tosca" nimirollis Moskva Suure Teatri laval, Cavaradossi rollis Luc Robert. Foto: Tanel Meos

Rahvusooper Estonia tähistab ooperisolist Heli Veskuse 50. sünnipäeva Puccini ooperi “Tosca” etendusega, kus Rakverest pärit sopran astub üles ühes oma lemmikrollis.

“Minu lemmikrolliks on aastaid olnud just Tosca, mida olen laulnud üle 70 korra. Olen käinud Roomas Tosca radadel koguni kaks korda: Sant’Andrea della Valle kirikus, Palazzo Farneses ja Inglikindluses – Castel Sant’Angelo –, mille müüridelt Tosca lõpuks alla viskub. Ma ei saa Roomas viibida ilma neid kohti külastamata,” rääkis ooperisolist.

Heli Veskus debüteeris Estonias 1999. aastal Donna Elvirana Mozarti ooperis “Don Giovanni” ja on teatri solist alates 2001. aastast. Tema lavaellu kuuluvad eriilmelised rollid nii klassikalistest operettidest kui ka näiteks Mozarti ja Wagneri ooperitest.

Heli Veskus on andnud palju soolokontserte koos pianist Jaanika Rand-Sirbiga ja osalenud vokaalsümfooniliste suurvormide ettekannetel. Ta on pälvinud palju auhindu, nende seas Georg Otsa nimelise preemia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles