Filmifestivalil saab kogeda elamusterikkust

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi filmifestival toob suurde plaani ägedad mõttekrampideta noored filmitegijad.
Rakvere gümnaasiumi filmifestival toob suurde plaani ägedad mõttekrampideta noored filmitegijad. Foto: Marianne Loorents

Rakvere gümnaasiumi filmifestival näitab taas noorte inimeste fantaasiast tulvil linateoseid. Tujuküllane suureks kasvanud filmifestival tipib nädalasse omanäoliste teoste meeleolusid.

Kastist-välja-teostega tuntuks saanud Rakvere gümnaasiumi filmifestivali (RGFF) peakorraldaja Eleriin Miilman kasutas selle aasta festivali iseloomustamiseks sõna “muutus”.

“Oleme tänavu inspireeritud valgest – uuest algusest, puhtusest, värskusest ning vabadusest nihutada piire senisest kaugemale,” rääkis Miilman. See tähendab uutele tulijatele julgust proovida oma käekirja ja fantaasiat. Filmid on nagunii igal aastal uued, kuid festivalirahvale on see ka muutuste aeg: pärast 2019. aasta filmipidu vahetuvad peakorraldajad ja kaks kolmandikku meeskonnast. “Luuakse uus lehekülg oma värvidega,” lausus Miilman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles