Kaasava eelarve ettepanekud lähevad hääletusele

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Vinni valla kaasava eelarve kasutamiseks on tehtud kuus ettepanekut, millest kaks antakse rahva hinnata.

Ettepanekud puudutavad Vinni tänapäevase koerte mänguväljaku rajamist, Kakumäe küla tänavavalgustuse projekteerimist, noorte tehnikalaagrite, Vinni valla noortepäeva ja Muuga piirkonna külade VII külapäeva korraldamist ning Kissa (Sirevere) jaanipäeva 40. aastapäeva tähistamist.

Vinni vallavanema Rauno Võrno sõnul avanes vallaelanikel esimest korda võimalus valla eelarve koostamise käigus otsustada, kuidas osa raha kasutada. Jutt käib 25 000 eurost.

Tähtpäevaks, 31. detsembriks, laekus kuus ideed, millest ettepanekute hindamise komisjon otsustas rahvahääletusele panna kaks: Vinni tänapäevase koerte mänguväljaku rajamise ja Kakumäe küla Laane tänava tänavavalgustuse rajamise. Et kaasava eelarve eesmärk oli toetada Vinni vallaga seotud avalikus kasutuses olevat investeeringuobjekti, otsustaski komisjon toetada kaht ettepanekut.

Vallavanem Rauno Võrno sõnul olid tehtud ettepanekud sisukad ja vallaelu rikastavad. “Tänan kõiki kaasavasse eelarvesse ettepanekuid teinud inimesi ja ühendusi,” ütles ta. “Kutsun vallaelanikke aktiivselt hääletama, et teha oma valik sõelale jäänud ettepanekutest.”

Ettepanekute hääletamine toimub 1.–28. veebruarini nii elektrooniliselt kui ka kirjalikult valla raamatukogudes ja vallamajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles