Politsei kontrollib koolibusse

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolibussides on oluline laste turvalisus.
Koolibussides on oluline laste turvalisus. Foto: Elmo Riig

Neljapäeva hommikul käisid Kadrina ja Tapa valla piirkonnapolitseinikud Martin ja Aleksander kontrollimas koolibussi, mis sõidutab õpilasi Kadrina keskkooli. 

Piirkonnapolitseinike tähelepanu oli suunatud sellele, kas bussis on igale reisijale istekoht või mitte. Samuti pöörati tähelepanu turvavarustuse kasutamisele. Piirkonnapolitseinike sõnutsi oli bussis nii istekohtade kui ka turvavarustuse kasutamisega kõik hästi.

Politsei on üle riigi viimasel ajal avastanud tehniliselt korrast ära koolibusse. Ühel sõidukil olid suisa puudulikud pidurid ja nõuetele mittevastavad rehvid.

Rakvere politseijaoskonna juht Tarmo Tammiste ütles, et koolibusside kontroll on politseil plaanis. Üks asi on, et buss oleks tehniliselt korras, teine asi, et sõitjatel oleksid turvavööd kinnitatud. Tammiste sõnul püüabki politsei tekitada väikestes reisijates harjumust end nõuetekohaselt turvavööga kinnitada. Maakonna politseijuhi sõnul on korravalvuritel ka edaspidi kavas teha koolibusside pistelisi kontrolle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles