Kadrina lõpetas Tapaga “piiritüli” saare pärast

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline näeb välja ligi kahe hektari suurune Valgejõe saar (keskel) taevalaotusest. Piirkonna arengusuunad on veel teadmata ja ootavad otsuseid, kuid midagi Mia­mi Beachi taolist pole tapalastel siiski ilmselt loota.
Selline näeb välja ligi kahe hektari suurune Valgejõe saar (keskel) taevalaotusest. Piirkonna arengusuunad on veel teadmata ja ootavad otsuseid, kuid midagi Mia­mi Beachi taolist pole tapalastel siiski ilmselt loota. Foto: Meelis Meilbaum

Tapa linnaga piirneval Valgejõe saarel aastaid suviti jaanilõket teinud ja aega veetnud tapalased ei aimanud seni, et nende suvituskoht on hoopis naabervalla Kadrina alal. Naljakal kombel ununes seik ka kadrinlastel endil.

Omapärane saaga ligi kahe hektari suuruse maalapi teemal algas 2010. aastal, mil kaks omavalitsust leppisid kokku haldusüksuste piiride muutmises. Sellekohaselt nõustus Kadrina loovutama Tapa vallale Valgejõe saare ja naabrid lubasid omakorda vastutasuks osa Kiku külas asuvast kruusakarjäärist.

Kadrina vallavolikogu pikaaegne esimees ja nüüdne liige Jaanus Reisner meenutas viimatisel volikogu istungil, et Kadrina kunagine vallajuht Aivar Lankei viis maadevahetust kinnitava otsuse ise tapalastele. “Tema oli see mees, kes läks Tapa valla [viie aasta] juubelile ja kinkis neile saare, aga mingil põhjusel jäi see siis mõlemalt poolt vormistamata,” rääkis Reisner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles