Kes hukutab Eesti Lihatööstuse?

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühistu Eesti Lihatööstus pidulik avamine 2017. aasta aprillis. Linti lõikavad ühistu Eesti Lihatööstus nõukogu esimees Urmas Laht (vasakult), ühistu osanik Ave Haamer, maaeluminister Tarmo Tamm ja Maaelu Edendamise SA juhatuse esimees Raul Rosenberg.
Ühistu Eesti Lihatööstus pidulik avamine 2017. aasta aprillis. Linti lõikavad ühistu Eesti Lihatööstus nõukogu esimees Urmas Laht (vasakult), ühistu osanik Ave Haamer, maaeluminister Tarmo Tamm ja Maaelu Edendamise SA juhatuse esimees Raul Rosenberg. Foto: Margus Ansu

2017. aasta varakevad Põlvamaal Vastse-Kuustes. Rahulolevate nägudega seakasvatajad naeratavad päevapiltnikele. Nad on loonud ühistu – nii mõnigi julgeb arvata, et sündinud on wunderkind – ja avavad parajasti ühistule kuuluvat Eesti Lihatööstust. Tänavu veebruaris hakkas Tartu maakohus arutama Eesti Lihatööstuse pankrotiteemat.

Eelmise aasta lõpus, 1. detsembri õhtul, tipib ühistu Eesti Lihatööstus nõukogu esimees Teet Soorm* oma Facebooki kontole vihased read. Ta sarjab oma kauaaegset tööandjat Rakvere lihakombinaati ja lingib sotsiaalmeediasse Postimehe uudise sellest, kuidas Rakvere lihakombinaadi emafirma saatis äpardunud tippjuhi minema kuldse käepigistusega. Muu hulgas kirjutab Soorm: “Kas hakkab “orjarahvas” lõpuks aru saama, et ei tohi osta Eestis tegutsevate Soome firmade tooteid!”

Mida pahaendelist selline postitus Eesti Lihatööstusele kaasa toob, selgub kaks päeva hiljem. 3. detsembril laekub Eesti Lihatööstuse e-postkasti lakooniline kiri Atria Eesti AS-ist: “Meil on sügavalt kahju teatada meievahelise koostöö lõpetamisest.” Põhjusena viidatakse Soormi eeltoodud sotsiaalmeedia postitusele, “kus lugupeetud koostööpartner kutsub boikoteerima meie tooteid”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles