Kadunukesi sõiduta kasvõi pakiruumis

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistuseadus kuulub rahandusministeeriumi haldusalasse ja seaduse mõte on muu hulgas tagada lahkunu väärikus ja surnukeha vigastuste vältimine.
Kalmistuseadus kuulub rahandusministeeriumi haldusalasse ja seaduse mõte on muu hulgas tagada lahkunu väärikus ja surnukeha vigastuste vältimine. Foto: Meelis Meilbaum

Esmaspäevane Kanal 2 saade “Kuuuurija” tõi päevavalgele võika tõsiasja matuseäris: Viru Matuseteenused OÜ transportis kadunukesi kremeerimisele hulgi, kitsukesse kaubikusse oli üksteise peale laotud seitse-kaheksa lahkunut, kes polnud asetatud isegi mitte laibakottidesse.

Lugu jõudis “Kuuuurijani” ühe anonüümsust palunud surnuveoautojuhi kaudu, kes oli ka üksteise otsa riita laotud laipu pildistanud. Kuigi autojuht suhtles saatejuht Katrin Lustiga anonüümselt, õnnestus viimasel välja selgitada, et tegemist on Viru Matuseteenustega seotud surnuautoga. Nimetatud ettevõte tegutseb Rakveres Kunderi tänaval ja selle juhataja on Üllar Vaserik.

Lust selgitas välja ka vastuolu kalmistuseaduses, mis ainsa õigusaktina sätestab surnute hoidmise ja vedamise reeglid. Seaduses seisab: surnu veetakse surmakohast surnukuuri surnukirstus või suletavas kilekotis üksnes selleks ettenähtud või kohandatud sõidukiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles