Kapo salastas riigireeturite materjalid pooleks sajandiks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool sajandit on kohtumaterjalid kõrvaliste pilkude eest peidetud.
Pool sajandit on kohtumaterjalid kõrvaliste pilkude eest peidetud. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kaitsepolitseiamet salastas Venemaa föderatsiooni relvajõudude kindralstaabi peavalitsuse (GRU) kasuks riigireetmises ja asutusesisese teabe edastamises süüdi mõistetud endise kaitseväelase Deniss Metsavase ja tema isa Pjotr Volini materjalid pooleks sajandiks.

Varem on kaitsepolitsei pannud sama pikaks ajaks ehk 50 aastaks salastatuse alla ka riigireeturite, praegu 68-aastase Vladimir Veitmani, praegu 52-aastase Aleksei Dresseni ja tema abikaasa, praegu 54-aastase Viktoria Dresseni ning praegu 71-aastase Herman Simmi kriminaalasja materjalid.

Vastavalt riigisaladuse ja välisteabe seadusele on riigisaladuse tasemed alates madalamast järgmised: piiratud, konfidentsiaalne, salajane ja täiesti salaja­- ne.

Maksimaalne salastatus kehtestatakse 75 aastaks, kui teave võib ohtu seada jälitustegevusse kaasatud inimeste või politseiagentide elu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles