Pedofiilias süüdi mõistetud Rakvere ärimees ahistas oma uues ametis taas

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify takso. Foto on illustratiivne.
Taxify takso. Foto on illustratiivne. Foto: Ints Kalnins

Tartu linnavalitsuse ja sõiduvahendaja Taxify kontrollimehhanism ei suutnud ära hoida pedofiilias ja kaassõitja räiges ründamises süüdi mõistetud mehe pääsemise taksorooli, kus ta taas kliente ahistama hakkas, kirjutab Tartu Postimees.

Tegemist on Hanno Saaremetsaga, kunagise Rakvere kinnisvaraärimehega, kes 2007. aastal mõisteti süüdi noorema kui 14-aastase lapsega korduvalt suguühtes olemise eest.

Juhtum tuli ilmsiks 9. veebruaril, mil Tartu neiut sõidutanud Taxify taksojuht käitus väga pealetükkivalt ega lasknud teda sõidu lõppedes enne autost välja, kui oli saanud tema telefoninumbri. "Autosse istudes küsis ta kohe, kas olen venelane, kas kavatsen minna peole ja nii edasi. Edasi tulid küsimused, kas elan selles majas ja kus täpsemalt, mida ma õpin ja kus ma töötan. Sõidu lõppedes pakkus taksojuht, et võiksime ikka uuesti kokku saada, ja põhimõtteliselt ei lasknud mul enne autost väljuda, kui olin talle oma telefoninumbri andnud," seisab kaebuses, mille neiu Taxify peakontorile esitas.

Juht olevat üritanud ka kontrollida, kas neiu telefon seda numbrit valides ikka helisema hakkab. "Õnneks jäi ta mu valet uskuma ja pääsesin ikka autost välja," lisas kaebuse esitaja.

Suur oli neiu jahmatus, kui ta juhi nime otsingumootorisse toksis ja avastas, et tegemist on süüdi mõistetud pedofiili Hanno Saaremetsaga, kunagise Rakvere kinnisvaraärimehega, kes oli 2007. aastal mõistetud noorema kui 14-aastase lapsega korduvalt suguühtes olemise eest pooleteiseks aastaks trellide taha. Lisakaristusena oli teda trahvitud lapsele alkoholi sissejootmise eest.

Kuid sellega mehe süüteod ei piirdu. Veel tänavu 7. jaanuaril mõisteti mees kriminaalkorras süüdi ja tingimisi vangi kaassõitja füüsilise ründamise eest. Karistuseks rusikatega vehkimise eest määras Pärnu maakohus talle kaheksa kuud tingimisi vangistust.

Pedofiili sattumine taksorooli sai võimalikuks aga seetõttu, et kehtiv seadus lubab teenuse osutamiseks vajaliku teenindajakaardi saada ka juhul, kui sellised kuriteod on aegunud, ning nii see Saaremetsa pedofiiliakaristuse puhul ka oli. Asjaolu, et mehele oli värskelt mõistetud uus kriminaalkaristus, oli teenindajakaardi väljastanud Tartu linnavalitsusele veel teadmata. Nii saigi mitu korda kriminaalkorras karistatud mees taksorooli istuda ja taas kliente ahistada.

Lääne-Virumaal tegutses Saaremets kinnisvaraärimehena. 2002.-2003. aastal vaidles ta Rakvere linnaga Vallimäe servas asuva Tõusu tänav 13 krundi üle ja pöördus krundi omanikuna kohtusse, kuna Rakvere linnavolikogu jättis elamu ehitamiseks vajaliku detailplaneeringu kehtestamata.

Rakvere Tõusu tänav 13 krundi omanik kinnisvaraärimees Hanno Saaremets tahab Tõusu tänavale vana maja kõrvale ehitada veel ühe kahekorruselise eramu, milleks vanalinnas tuleb kehtestada detailplaneering. (BNS/VT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles