Riigieksamitele on maakonnas registreerunud 361 noort

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel aastal on maakonnas riigieksamitele registreerunud 361 noort.
Sel aastal on maakonnas riigieksamitele registreerunud 361 noort. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Innove korraldatavatele tänavustele riigieksamitele on esialgsetel andmetel registreerunud üle Eesti 10 179 eksaminandi. Lääne-Virumaalt on end kirja pannud 361 noort, kellest 341 gümnaasiumiõpilased ja 20 kutseõppeasutuste õpilased.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama eesti keele või eesti keele teise keelena, matemaatika ja võõrkeele riigieksami. Eesti keele riigieksamile registreerus maakonnas sel aastal 347 õpilast, eesti keele teise keelena eksami plaanib teha üheksa õpilast. Matemaatika kitsa kursuse riigieksami valis 197 ja laia kursuse 153 eksamisooritajat.

Sel aastal otsustas võõrkeele riigieksami puhul inglise keele kasuks maakonnas 330 õpilast, vene keele võõrkeelena valis aga kaheksa eksaminandi.

Selle aasta riigieksamid algavad 22. aprillil eesti keele eksamiga ning lõpevad 24. mail matemaatika eksamiga. Riigieksamite tulemused avalikustatakse hiljemalt 20. juunil eksamite infosüsteemi ja riigiportaali www.eesti.ee kaudu. (VT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles