“Musta luike” saab avalikult kuulata

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadioteater tuleb kuulajale koju kätte.
Raadioteater tuleb kuulajale koju kätte. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Noore dramaturgi Priit Põldma kuuldemäng “Must luik” jõuab peagi raadioeetrisse. Enne aga, 19. veebruaril kell 18, korraldatakse Tallinnas ERR-i uudistemaja pressiruumis kuuldemängu “Must luik” avalik kuulamine ning vestlusring autori, lavastaja ja näitlejatega. Ettevõtmine kantakse üle ERR-i kultuuriportaalis.

Rakvere juurtega Priit Põldma esimene kuuldemäng “Must luik” märgiti ära 2017. aastal kuuldemängutekstide võistlusel. “Priit Põldma teksti stiilivõte “üks lugu seitsmele häälele Roland Schimmelpfennigi laadis” loob raadiopärase võimaluse vahendada sündmusi nii otseselt kui ka distantseeruvate kommentaaride kaudu,” seisab kuuldemängu tutvustuses.

Üksildasse ja turvalisse külalistemajja Eestis saabuvad ootamatult põge­ni- kud – perekond Süüriast. Mis juhtub või juhtumata jääb? Kuuldemängu pealkiri viitab ühe tegelase sügavale kiindumusele balletimaailma ja “Luikede järve”.

Kuuldemängu lavastaja on Tamur Tohver, helirežissöör ­Külliki Valdma, muusikaline kujundaja Merlin Kontus.

Osades on Helgi Sallo, Külli Reinumägi, ­Argo Aadli, Sukhdev Kaur Khalsa, Jorge Hinojosa, Klaara ­Kollist ja Otto Samuel Kahar.

“Musta luige” esimene raadioettekanne on ­Vikerraadios 23. veebruaril, Raadio 2-st ja Klassikaraadiost saab “Musta luike” kuulata 3. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles