Konkurss andis pildi poistelaulu kirkamast ja tuhmimast tahust

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõm õnnestumisest: 7–9-aastaste koolipoiste kategoorias võidu pälvinud Revor Mägi koos õpetaja Elene Altmäega.
Rõõm õnnestumisest: 7–9-aastaste koolipoiste kategoorias võidu pälvinud Revor Mägi koos õpetaja Elene Altmäega. Foto: Kristi Mägi

Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatava 11. üleeestilise poiste-solistide võistulaulmise Lääne-Virumaa eelvoorus võistles veerandsada noort lauljat, kelle seas polnud paraku ühtegi juba hääle murdnud noormeest.

Poiste-solistide üleeestilise võistulaulmise korraldamine on Eesti Meestelaulu Seltsi järjepidev missioon, edendamaks ja propageerimaks poistelaulu. Lääne-Viru maakondlikus poiste-solistide eelvoorus astus üles 25 väikest laulumeest, kelle seast valiti välja esindajad piirkondlikku vahevooru.

Konkursi maakonnavooru korraldanud Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu haridus- ja kultuurispetsialist Ingrid Pärnamäe ütles, et osalejaid oli võistulaulmisel varasemate aastatega võrreldes vähem. “Käesolev aasta on laulu- ja tantsupeo aasta ning küllap seetõttu jäi osavõtjate hulk pisut tagasihoidlikuks. Enamik energiat läheb õpetajatel kooridega tegelemiseks ja haigusedki sekkusid mõnel puhul plaanidesse,” sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles