Gert Kullamäe naaseb palliväljakule ja liitub Kadrina Karudega

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe liitus Kadrina Karudega.
Gert Kullamäe liitus Kadrina Karudega. Foto: Sander Ilvest

Eesti teises liigas mängiv Kadrina Karude korvpallimeeskond täienes play-off’i eel nimeka mehega: Gert Kullamäe naasis 29 aasta järel Andres Sõbra käe alla!

“Andres ja Raivo (Karude mänedžer Tribuntsov – toim.) kuulsid kuskilt, et olen end veidi aktiivsemalt liigutama hakanud, ning helistasid ja ütlesid: tule liiguta meie juures. Olin kohe ja rõõmuga nõus,” selgitas 47-aastane omaaegne Eesti koondise vaieldamatu põhimängija.

Kuu aja eest läksid ta teed lahku meistriliiga klubi Tallinna Kalev / TLÜ-ga, kus Kullamäe oli peatreener.

“Kui tööd pole, jääd paratamatult rohkem nelja koduseina vahele. Seega kannab see projekt minu jaoks pealkirja “Kodunt välja!”. Loodan terveks jääda ja taas kossurahva hulgas olemist nautida,” rääkis Kullamäe.

Sõber lausus Kullamäe vormi ja rolli kohta: “Päris 35 minutit ta esialgu tõenäoliselt ei saa, aga usun, et Gerdi ande juures võiks veel tänagi nii mõnigi Eesti koondise mees tema viskekunstist üht-teist õppida. Tema mängutarkus, oskused ja kogemus on meile kindlasti hindamatud. Aga kui ta peaks väsima, siis on lihtne: saab puhkama tulla.”

Kullamäe seepeale: “Ma ei aseta endale mingeid pingeid. Küllap räägin Andreselt ka mõned minutid tutvuse poolest välja, aga arvan, et jään pingi tagumise otsa meheks. Aga mulle täiesti piisab, kui saad end mõnusas seltskonnas liigutada, nautida ja noorematele hea söödupartner olla.”

Sõber pööras aga pilgu kaugele minevikku. “Meie suhe algas 1984. aastal, kui Gert oli pisike poiss ja minu käe alla Oktoobri rajooni spordikooli mängima tuli. 1990 läks koostöö tõsisemaks – võitsime peda meeskonnaga eestikate pronksi, satsi kuulus ka Martin Müürsepp. Kui Martin jõudis mu juurde uuesti tagasi 20 aastat hiljem, siis Gerdil läks 29 aastat. Aga mul on selle üle ütlemata hea meel!”

Kadrina Karud on võitnud Saku II liigas kümme ja kaotanud ühe mängu, peagi algab play-off. Kullamäe peaks debüüdi uues koduklubis tegema täna, kui Karud kohtuvad TTÜ KK-ga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles