Lääne-Virumaa mäesuusalapsed jõudsid Eesti parimate mõõduvõtul medalikohtadele

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aron Neeme, Eesti MV 2. koht paralleelslaalomis U-10 vanuseklass.
Aron Neeme, Eesti MV 2. koht paralleelslaalomis U-10 vanuseklass. Foto: Erakogu

Lääne-Virumaa spordiklubide ampluaa on täienenud ja sellest hooajast on suusaklubi Telemark sportlased käinud võistlemas mäesuusatamises.

Nädalavahetusel peeti Kiviõli seikluspargis Eesti noorte meistrivõistlused ja Alexela alpituuri neljas etapp.

Eesti meistrivõistlustel gigantslaalomis saavutas Aron Neeme U10 arvestuses neljanda ning Tristan Ruuto U12 vanuseklassis viienda koha. Paralleel­slaalomis jõudis Aron pjedestaali teisele astmele ja Tristan asetus neljandale tabelireale.

Alexela alpituuri neljandal etapil gigantslaalomis saavutasid U8 vanuseklassi tüdrukud Helemai Hein, Nora Neeme ja Bianca Etti vastavalt neljanda, viienda ja kaheksanda koha. Paralleelslaalomis tegi Nora kolmanda koha väärilise etteaste. Gigantslaalomis pälvis Hanna Marie Ruuto U10 arvestuses viienda koha. Poistest võitis Aron Neeme kolmanda koha ning Tristan Ruuto tuli viiendaks.

Suusaklubi Telemark juhatuse liige Hillar Hein ütles, et mäesuusatamine on atraktiivne ala, mis noortele väga meeldib. Klubi Telemark on tegutsenud juba aastaid. Varem olid tegevusaladeks suusahüpped ja kahevõistlus. Sellest hooajast tehakse mäesuusatrenni ja käiakse sel alal võistlemas.

Treenerina tegutseb Rakverest pärit Nils Kroon. Arvata võib, et kui Kõrgemäel suusamägi avatud oleks, tuleks ka harrastajaid tublisti juurde. Praegu käivad suusaklubi Telemark sõitjad kaks korda nädalas, teisipäeval ja neljapäeval, Kiviõlis treenimas. Kel mäesuusatamise vastu huvi, võib julgesti klubiga ühendust võtta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles