Maakonna vapimärgi uudis pani kunstniku punastama

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru kunstnike hea haldjas Riho Hütt (keskel) loob ise ja aitab tuua Eesti inimesi kodumaakonna kunstnike loominguga tutvuma.
Lääne-Viru kunstnike hea haldjas Riho Hütt (keskel) loob ise ja aitab tuua Eesti inimesi kodumaakonna kunstnike loominguga tutvuma. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Virumaa kõrgeim tunnustusavaldus, kuldne vapimärk, antakse tänavu kolmele ja samaväärne välismaalastele mõeldud hõbedane vapimärk ühele inimesele. Rakvere linn tunnustab Kroonimärgiga nelja silmapaistvat kodanikku.

Vapimärgi saajate auväärse seltskonnaga sel aastal liituv kunstnik ja Rakvere Galerii üks eestvedajaid Riho Hütt oli tunnustusest kuuldes tükk aega keeletu, otsides õnnitlusele vastamiseks õigeid sõnu. “Oh! Mis see oli täpselt, ütle palun uuesti. See on küll uhke asi,” lausus ta.

Tasapisi ennast kogudes tunnistas Hütt, et tema põskesid katab kerge puna. “Punastan, ausalt,” ütles ta. Kunstnik lisas, et polnud vapimärgi laureaadiks saamisest teadlik, kuigi keegi olevat hiljuti ühendust võtnud ja muu hulgas uurinud, kas tal on musta või tumedat pintsakut. “Must pintsak on mul ikka olemas,” märkis Riho Hütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles