Pille-Riin, Lembitu ja Siug harjutavad paraadiks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Lukas juhib paraadil MAN-i, millel haakes pirakas suurtükk.
Erki Lukas juhib paraadil MAN-i, millel haakes pirakas suurtükk. Foto: Meelis Meilbaum

Kolm nimetatut ja nende kamraadid õhutõrjest, suurtükiväest, pioneeride hulgast ning Lõuna-Eestist 2. jalaväebrigaadist sättisid eile Tapa kaitseväelinnakus paika oma marsisammu, et pühapäeval Eesti vabariigi aastapäeva paraadil eriti šikid välja näha.

Pille-Riin, Lembitu ja Siug on Eesti kaitseväe soomukid. Neist kahe viimase jalavarjudeks on roomikud, nii et rahvas peab neid isegi väikesteks tankideks.

Kogu nimetatud seltskond valmistub pühapäeval Tallinnas Vabaduse väljakul toimuvaks riigi sünnipäeva paraadiks ning alates eilsest tehakse selleks Tapal “rividrilli”. Valge post kusagil kaitseväe ladude vahel on staabiveebel Andreas Rebase sõnul Harju tänava algus ja järgnev parempööre tähistab minekut Kaarli puiesteele. Eelkõige tuleb selgeks saada tempo, et sõit kulgeks sujuvalt, ilma pidurduste ja kiirendusteta. Pikivahet aitavad Vabaduse väljakul hinnata liinurid, kuiva trenni ajal Tapal markeerivad neid tavalised postid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles