Hillar Hein: “Mäesuusatamine pole laiskade sport”

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem suusahüppetreenerina tuntud Hillar Heina käe all on harjutanud hulgaliselt endiseid ja nüüdseid Eesti suusalendureid. Praegu on ta peamiselt tegev ettevõtluses, juhtides spordirõivaid tootvat perefirmat.
Rohkem suusahüppetreenerina tuntud Hillar Heina käe all on harjutanud hulgaliselt endiseid ja nüüdseid Eesti suusalendureid. Praegu on ta peamiselt tegev ettevõtluses, juhtides spordirõivaid tootvat perefirmat. Foto: Tairo Lutter

Elus suure kannapöörde teinud, elukohta ja ametit vahetanud Hillar Hein ütleb, et tema kodu on endiselt seal, kuhu kümne aasta eest koti maha pani – Viljandis. Lääne-Virumaaga seob tunnustatud suusahüppetreenerit endiselt Rakvere vallas tegutsev suusaklubi Telemark. Tõsi, suusahüpetelt on see nüüdseks spetsialiseerunud ümber mäesuusatamisele.

Telemargi klubi juhib Hein koos siinse ettevõtja Allar Neemega. Kumbagi meest ei jäta lisaks mäesuusatamise propageerimisele Lääne-Virumaal külmaks Tõrma Kõrgemäe saatus. Hoolimata sellest, et lähedal tegutseb Kiviõli seikluspark, usub Hillar Hein, et Kõrgemäele kerkib tulevikus kohalik populaarne talvine vaba aja keskus. Kõik eeldused on selleks olemas.

Tõrma suusahüppetorn lammutati kümme aastat tagasi, misjärel jäid suusahüpped ja kahevõistlus siin kandis soiku. Pühkisite siis sootuks Lääne-Viru tolmu jalgelt. Miks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles