Eesti sünnipäeva vastuvõttudes on kodutunnet

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu iga sünnipäevapidu, lõpeb ka Eesti oma tordi lahtilõikamisega. Rakvere linna korraldataval vastuvõtul on see au ka sel aastal linnapea Marko Tormil.
Nagu iga sünnipäevapidu, lõpeb ka Eesti oma tordi lahtilõikamisega. Rakvere linna korraldataval vastuvõtul on see au ka sel aastal linnapea Marko Tormil. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere teatris lauldakse Eesti 101. aastapäeval mitu korda oma riigi auks. Rakvere linnapea ja maakonna omavalitsuste liidu juht panevad silmapaistvatele inimestele aumärgi rinda ja peavad ülevaid kõnesid.

Poole peal on Rakvere linnapea Marko Tormi kõne. Niisamuti ei ole veel punkti pandud Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) juhatuse esimehe Einar Vallbaumi kõnele. Vall­baumil on aega veidi rohkem. Rakvere linnapea Marko Torm peab Rakvere teatri laval kõnelema juba homme, mil toimub tema ja linnavolikogu esimehe Mihkel Juhkami vastuvõtt ligi 400 külalisele.

Linnapea Rakverest inspireeritud kõne esimesed laused said kirja nädal tagasi Hispaania 17-kraadises soojuses palmide all. Päikeseenergiast laetuna on need read jätk eelmise aasta veebruaris peetud kõnele. “Püüan jätkata mõtet piirideta Rakverest. Paljud probleemid ja väljakutsed, mis tekivad, on seotud sellega, et meil pole piisavalt finantssuutlikkust ja koostööd. Nii kaob ka võimekus,” tutvustas Rakvere linnapea Marko Torm oma aastapäevakõne peamist ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles