Brestis on nüüd liha- ja juustupood

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuselt Mahlane avas oma uksed Rakveres. Teenindaja Kaidi-Kamille Tuhk lõikab parajasti kliendile sobilikku vorstijuppi.
Suitsuselt Mahlane avas oma uksed Rakveres. Teenindaja Kaidi-Kamille Tuhk lõikab parajasti kliendile sobilikku vorstijuppi. Foto: Vladislav Musakko

Jaanuari lõpust on Rakveres rahva seas Bresti kindlusena tuntud hoones oma uksed avanud uus kauplus – Suitsuselt Mahlane. Varem on samades ruumides tegutsenud näiteks valgustipood ning viimasena oli seal lilleäri. Nüüd on aga letid ja vitriinid kaetud Eesti väiketootjate toidukaupadega.

Ettevõtmise taga on RiF Eesti Tarbekaubad OÜ. “Meie eesmärk on pakkuda kodulähedasi tooteid ja maitseid, mis olid au sees 30 aastat tagasi. Tahame välja arendada keti, kus tootjate kaubad üle Eesti jõuaksid tarbijani,” selgitab poe omanik Wester Kallas. Esimene kauplus avati Rakveres, järgmine pood on plaanis rajada Tartusse.

“Oleme oma partnerid väga hoolikalt valinud, hetkel on neid kümme, aga oleme avatud uutele pakkumistele,” ütleb Kallas. Näiteks on valikus Andre Farmi käsitööjuustud, Tammejuure mahetalu jahud, Taarapõllu talu marjakrõpsud, Hiiumaal tehtud käsitöölimonaadid ja -marmelaadid, Saaremaal valmistatud marja- ja puuviljamaiustused – marud. Samuti on poes müügil käsitööleiba ja musta küüslaugu tooteid.

“Me kasutame ühe Eesti taluniku kasvatatud sigade liha, mida pakume nii värskelt kui ka suitsutatult. Valikust leiab maasuitsuliha, suitsuvorsti, peekonit ja paljut muudki,” lisab Wester Kallas.

“Suitsuselt Mahlane” avas oma uksed Rakveres Bresti kindlusena tuntud hoones.
“Suitsuselt Mahlane” avas oma uksed Rakveres Bresti kindlusena tuntud hoones. Foto: Vladislav Musakko
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles