Partnerid kaotasid usalduse Leo Aadli vastu

Kristi Ehrlich
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei tea, et üheski teises Lääne-Viru omavalitsuses oleks vallavanemat ühel valitsemisperioodil kaks korda umbusaldatud. Leo Aadliga nii läheb.
Ei tea, et üheski teises Lääne-Viru omavalitsuses oleks vallavanemat ühel valitsemisperioodil kaks korda umbusaldatud. Leo Aadliga nii läheb. Foto: Arvet Mägi

Haljala vallas pärast kohalike omavalitsuste valimisi kolmikliidu moodustanutest on kaks koalitsioonipartnerit reformierakondlasest vallavanema Leo Aadli suhtes usalduse kaotanud ja esitasid üleeile avalduse vallajuhi umbusaldamise algatamiseks.

Volikogu istungil ette loetud avaldusele olid alla kirjutanud volikogu aseesimees Margus Punane, Rainer Lille ja Urve Kingumets valimisliidust Maheda, volikogu esimees Vello Väinsalu, Anti Puusepp ja Triin Toming valimisliidust Plaan A. Umbusaldusavalduse esitamise algatamisega ei liitunud kolmas koalitsioonipartner reformierakond.

Avalduse esitanud tõid põhjuseks usalduse puudumise, mis on tekkinud vallavanema oskamatusest ja/või suutmatusest valda juhtida ning tegeleda vallale oluliste projektide elluviimisega. Etteheited on seotud Haljala uue koolihoone kavandamisega. Avalduses öeldakse, et kui allakirjutanud koolihoonega seotud asjaoludega veebruaris lähemalt tutvuma asusid, ilmnes, et energiatõhususe ekspertiisihinnanguga nõustav Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) oli selle aasta 10. veebruariks uue koolihoone eelprojekti – mis oli valminud 2018. aasta suveks – kohta koostanud päevavalguse ja energiatõhususe eksperdiarvamuse. Eksperdiarvamus oli eelmisel aastal valminud eelprojekti suhtes väga kriitiline ja tunnistas eelprojekti nii energiatõhususe kui ka päevavalguse osas ebatäiuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles