Kiri: ja meist kõigist võrsub uus elu

Mare Rossmann
, rakverlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Rossmann.
Mare Rossmann. Foto: Erakogu

Nii vastas Jane Paberit ajakirjaniku küsimusele, mis ootab meid pärast surma. Kui Jane Paberit teatas “Pealtnägijas”, et ravimatu haiguse tõttu on ta otsustanud abistatud suitsiidiga vabatahtlikult elust lahkuda, tekitas tema otsus paljudes inimestes šokiseisundi: kuidas siis nii? Elu on kõige parem asi, mis meiega on juhtunud, ja nüüd tahab keegi sellest loobuda.

Lugesin ajalehest, et Pajusti klubis toimub pidu pealkirjaga “Saadame Jane tantsuga ära!”, ja jälle on neid, kellele see ei meeldi. Mina võtan seda kui suurimat tänu selle eest, et tema sõpradel on olnud võimalus koos selle vaimustava inimesega mõnda aega maakamaral kulgeda. Kihnu Virve ütles, et tema soovib, et ta matustel oleksid kõik rõõmsad, et kõlaks laul ja et tants, möll ja trall kestaks hommikuni.

Üks mees teatas hiljuti, et tema pidas oma matused juba 80-aastaselt ära. Kutsus kõik oma sõbrad kokku ja pidu tõusis taevani. Kui surm kohale jõuab, siis tahan ma olla vaikselt ja üksinda, ütles ta. Minu soov on, et mu tuhk puistataks mu koduaeda, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles