Lapsed teevad oma vanemate tööd

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Henrik Toming (vasakul) ja Mihkel Kalinkin proovisid kumbki oma ema ametit Rakveres Krooni Selveris – poiste meelest täitsa tore töö.
Hans Henrik Toming (vasakul) ja Mihkel Kalinkin proovisid kumbki oma ema ametit Rakveres Krooni Selveris – poiste meelest täitsa tore töö. Foto: Meelis Meilbaum

Teisipäeval oli Rakvere Krooni Selveris tööl 635 kilogrammi lapsi. Kõlab veidralt? Sugugi mitte. Kestab nädal “Tööle kaasa!”, mille käigus 14 last oma Selveris töötavate emade tööd said teha, ning just nõnda palju mõõtis nende koguraskuseks kaubakaal.

Kõik sai alguse Krooni Selveri ühe värskema meeskonnaliikme Carina Adolfssoni mõttest. Nimelt kuulis ta oma igapäevast tööd tehes poe siseraadiost, et Eesti Kaubandus- ja Tööstuskoda korraldab teist aastat projekti, mille käigus saaksid 1.–9. klassi lapsed veeta päeva oma vanemate töökohal. Ta rääkis ideest kolleegidele ja otsustatigi ettevõtmises osaleda.

“Päris vinge oli!” kommenteerib Hans Henrik Toming (15), kui on muu hulgas päris suure osa oma mõnetunnisest tööpäevast saanud vorsti- ja lihapakkidega lette täita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles