Pandivere rahvaralli rajale pääseb Eesti sünnipäeval 101 võistluspaari

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandivere rahvaralli algab täna kell 10.10 Tikkri pubi lähistelt.
Pandivere rahvaralli algab täna kell 10.10 Tikkri pubi lähistelt. Foto: Merly Raudla

Täna hooaja esimesel rahvarallil, kus kiiruskatsete kogukilometraaži üle poolesaja, soovib starti asuda 101 meeskonda ehk maksimaalne hulk, mida korraldajad rajale lubavad.

Rahvaralli uus hooaeg saab ka tänavu alguse Lääne-Virumaal sõidetava Pandivere rahvaralliga.

Ralli korraldustoimkonna liige Andri Sirp ütles, et kui algselt plaaniti rajale lubada 89 meeskonda, siis osavõtjate suure huvi tõttu otsustati osalejate arvu suurendada. “Seepärast selline number, kuna pühapäeval tähistatakse Eesti vabariigi 101. aastapäeva,” selgitas Sirp.

Eelseisval rahvarallil on kavas 12 kiiruskatset, mille kogupikkus ulatub üle poolesaja kilomeetri.

“Kuna jätkame traditsiooni väljuda ühe omavalitsuse piiridest, saame ka seekord lubada mitmeid uusi, seni avastamata katseid. Järva vallas siis kolm rada, mida läbime kahel korral. Seal olevad katsed on selle poolest kõigile tundmatud, et paljuski on [rada] rajatud teevälisele maastikule. Kord tuleb kulgeda majade, aedade vahel, siis jälle puhtalt põldudele lumevallide vahele rajatud radadel,” rääkis Peep Kristal. Ta lisas, et Väike-Maarja vallas on mõni varasem rada, aga on ka uusi, täiesti seni sõitmata radasid,” ütles aastaid ralli korraldamisse panustanud Kristal.

Võistluste juht Argo Nurs märkis, et võistlejail tuleks kindlasti vahelduvate teeoludega arvestata.

“Tuleb sõita mõistusega. See võib olla üllatus, kui pärast kiiret kohta lagedal võib varjulisemas kohas kurvis olla lausjää. Seda tuleks osata ette mõelda,” ütles Nurs.

Ralli Pandivere Talv algab täna kell 10.10 Rakkest Tikkri pubi lähistelt. Esimene võistlusauto lõpetab võistluse kell 19.15. (VT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles