Eesti neiu kaitseb kodumaad võõras mundris (7)

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutee käänud viisid Svetlana Lingi küll võõrsile, kuid tõid talle eneselegi ootamatult taas koju tagasi.
Elutee käänud viisid Svetlana Lingi küll võõrsile, kuid tõid talle eneselegi ootamatult taas koju tagasi. Foto: Meelis Meilbaum, 2 x shutterstock, montaaž

Elutee käänud on inimesi ikka Maarjamaalt kaugetele radadele viinud ja nendelt tagasi toonud. Nooruke idavirulane Sveta ostis aga üheotsapileti Suurbritanniasse ega mõelnud tagasitulekule üldse. Ja ometi tuli. Sõdurina.

Svetlana Link on juba lapsest saadik tahtnud saada sõjaväelaseks. Või kui mitte sõjaväelaseks, siis politseinikuks vähemalt. Nüüdseks on lapsepõlveunistus täitunud ja noor naine on koguni mõlemat korraga – ta on Briti kuningliku armee sõjaväepolitseinik. Ning praegu on ta tagasi oma kunagisel kodumaal, teenides Tapal baseeruva Briti üksuse koosseisus.

Kui Ahtmest pärit neiu 2004. aastal keskkooli lõpetas, tahtis ta Eesti kaitseväkke astuda. “Mind praktiliselt naerdi välja, sest siis tüdrukuid sõjaväkke ei võetud,” meenutas ta. Svetale oli see tõsine tagasilöök, sest juba päris pisikesest peale oli tal olnud põhiliseks sihiks silme ees täiskasvanuna munder selga saada.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles