VIROL võtab bussiteema uuesti arutada

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonnaliini buss.
Maakonnaliini buss. Foto: Meelis Meilbaum

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatus soostus arutama keskerakonna Tapa osakonna ettepanekut tasuta ühistranspordi kehtestamise kohta Lääne-Virumaal.

Osakonna esimehe Maksim Butšenkovi sõnul toimub ­esmane arutelu tasuta transpordi üle VIROL-i üldkoos­olekul märtsi teises pooles. "Olen väga õnnelik sellise väikese võidu puhul," ütles Butšenkov.

"Mina teistsugust otsust ei oodanudki. Riigikogu kandidaatidest koosnev juhatus lükkas aasta aega sahtlis olnud arutelu veel ühe kuu võrra edasi. Kahetsusväärne on see, et riigikokku pürgijad ei julge valimiskampaania ajal nende jaoks ebamugavate teemade kohta otsuseid langetada. Paljudele valijatele on see põhimõtteline igapäevaküsimus. Mina jätkan võitlust tasuta transpordi eest, sõltumata saadud valimistulemustest," rääkis Maksim Butšenkov. 


VIROL-i juhatuse esimees Einar Vallbaum: 

Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatusse kuuluvad Lääne-Viru kohalike omavalitsuste juhid, kes on omavahel algusest peale kokku leppinud, et VIROL-i asjaajamistes ei oma keegi neist poliitilisi vaateid, on sõltumatud oma kuuluvusest kuhugi erakonda.

Kõik otsused ja suhtumised on suunatud Lääne-Virumaa elanike huvisid arvesse võttes. Kinnitan kõikide VIROL-i juhatuse liikmete nimele, et soovisime esmasel arutelul tasuta transpordiga edasi minna laste, pensionäride ja puuetega inimestega. Majandus- ja kommunikatsiooniminister, kes kuulub keskerakonda, aga tühistas meie soovid, rõhutades soovi minna tasuta transpordile kõigile ilma mööndusteta.

Kui tasuta transpordi otsus võetakse vastu, siis kannatavad kõige rohkem Tapa, Kadrina ja Väike-Maarja vald, millest lähevad läbi kaugsõiduliini bussid.

Ära peab mainima ka selle, et VIROL-i juhatusele ei teinud ettepanekut teemat taas arutada mitte Tapa valla keskerakond, vaid Maksim Butšenkov kui VIROL-i üldkoosoleku liige. Samuti soovib juhatus antud teemat märtsi lõpus toimuval üldkoosolekul arutada laiemalt päevakorrapunktina "Liinibusside ühistranspordi edasine korraldamine Lääne-Virumaal", kaasates arutellu ka Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse ning vähemalt ühe kommertsbussiliine teenindava ettevõtte esindaja.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla: tundub, et Tapa valla volikogu esimees ei tea, kes VIROL-i juhatusse kuuluvad (seal ei ole ainult riigikogu kandidaadid), ning ta ka ei tea, kuidas VIROL-is asju aetakse. Võibolla on Tallinnas teistmoodi harjutud. Toetudes isiklikule kogemusele VIROL-i juhatuse ja üldkogu aruteludest, siis on meil senini niinimetatud poliitilist kemplust väga vähe. Otsuseid tehakse Lääne-Virumaa elanike huvidest lähtuvalt. Kui vaja, siis loomulikult ka hääletatakse. Kahju, et hr Maksim Butšenkov soovib poliitilise kakluse VIROL-isse sisse tuua. Seisan ka edaspidi selle eest, et VIROL-is tehtaks otsuseid Lääne-Virumaa elanike huvidest lähtuvalt: olgu siis enne või pärast valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles