Porkuni kooli direktor lahkub ametist

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Leemets lubas Porkuni kooli juhtida jaanipäevani.
Tiit Leemets lubas Porkuni kooli juhtida jaanipäevani. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium saatis Porkuni kooli direktorile Tiit Leemetsale eelmise aasta oktoobris kirja, kus kooli juhti süüdistatakse ettekirjutuste täitmata jätmises, mida ministeeriumil on õigus käsitleda kui töökohustuste rikkumist.

Töökohustuste rikkumine aga annab seaduse järgi tööandjale õiguse tööleping erakorraliselt üles öelda. Koolijuht seda ootama ei jäänud, vaid esitas ministeeriumile lahkumisavalduse.

“Oleme olnud koolijuhiga viimase poolaasta jooksul tihedas kontaktis,” vastas toimetuse järelepärimisele haridus- ja teadusministeeriumi kommunikatsiooniosakonna juhataja Tarmu Kurm. Tema sõnul on koolijuht andnud ülevaate ettekirjutuste täitmise kohta ja ministeeriumil on plaanis veel kord kooli külastada, et veenduda, kas asjad on korras ja töökorraldus vastab nõutavale. Et kooli direktor on esitanud lahkumisavalduse, kuulutab ministeerium lähiajal välja konkursi uue koolijuhi leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles