Harri Kullas teenis Prantsusmaal parima eestlasena seitsmenda koha

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest tegi parima tulemuse Väike-Maarja juurtega krossimees Harri Kullas, kes sai MX1 klassis seitsmenda koha.
Eestlastest tegi parima tulemuse Väike-Maarja juurtega krossimees Harri Kullas, kes sai MX1 klassis seitsmenda koha. Foto: Bart Amsing

Pühapäeval toimus Prantsusmaal rahvusvaheline motokross Lacapelle Marival. Eestlastest tegi parima tulemuse Väike-Maarja juurtega krossimees Harri Kullas, kes sai MX1 klassis seitsmenda koha.

Avasõidu lõpetas Kullas kümnendana, Tanel Leok kohe tema selja taga üheteistkümnendana.

Teises sõidus oli Kullas võimsas hoos, lõpetas sõidu koguni neljandana. Terve sõidu pingutas mees viiendal kohal, kuid tema ees sõitnud võistleja kukkus ning Kullas jõudis ise neljandana üle finišijoone.

Kokkuvõttes teenis Kullas MX1 klassis seitsmenda koha.

Leok oli kaheteistkümnes ja kolmas eestlane, Erki Kahro, kaheksateistkümnes.

Päeva lõpetas superfinaal, kuhu said nii Kullas kui ka Leok. Meie maakonna tippkrossimees lõpetas sõidu kaheteistkümnendana ja Leok kuueteistkümnendana. Kullas nentis, et superfinaalis ta rajaga head klappi ei leidnud, kuna rada muutus aina kuivemaks.

Esikoha võttis Romain Febvre, teine oli Max Anstie ja kolmas Gautier Paulin.

Kullas, kellele oli see alles teine kross uue tiimiga, tõdes, et tegemist oli kõva tasemega krossiga, kus võistlesid mitmed MM-i mehed.

“Hommikul oli rada veidi pehmem ja mudasem. Nautisin sõitu rohkem kui õhtupoole, kui rada muutus kuivemaks,” meenutas Kullas, kellele oli võistlus oluline just treeningu ja testimise mõttes.

Nädalavahetusel ootab Kullast Inglismaal ees võistlussarja MX Nationals mõõduvõtt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles