Teater esitleb maailma ilusaima tüdruku lugusid

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse "Maailma ilusaim tüdruk" plakat.
Lavastuse "Maailma ilusaim tüdruk" plakat. Foto: On Teater

Sarjas “RT esitleb” etendub täna kell 19 Rakvere teatri väikeses saalis ON teatri tõsielule toetuv monolavastus “Maailma ilusaim tüdruk”.

“Maailma ilusaim tüdruk” räägib loo, kuidas revolutsioonilistel aegadel võib inimese isik ja tema traagika ühiskonnas toimuva varju jääda. Maailm on selliseid inimesi täis, aga neid ära tunda ei ole lihtne. Selleks et avada ühe niisuguse inimese traagikat, viib lavastus “Maailma ilusaim tüdruk” vaataja taasiseseisvunud Eesti algusaastatesse ja jälgib tõsielusündmustele ning psühholoog Alice Milleri teooriatele toetudes ühe inimese arengut Eesti maatüdrukust Pakistani moslemiks Londonis.

2011. aastal leidsid ON teatri lavastajad oma postkastist Anne päevikud. Ta palus neil oma uskumatu lugu avalikkuse ette tuua. Päevikutest ilmnes, et tüdruk elas 34 eluaasta jooksul viit isesugust elu – igas neis uus nimi ning identiteet.

Päevikute, veinipudelite, seksitööstuse, Eesti ja Euroopa lähiajaloo ning tüdrukut kohanud tegelaste kaudu, keda kehastab Siim Maaten, joonistub pilt armastusest, ilust ja ellujäämisest. Pilt maailma ilusaimast tüdrukust. “Maailma ilusaima tüdruku” on lavale seadnud Kaisa Roover. Vabal Laval aastal 2016 esietendunud lavastus on soovitatav alates 12. eluaastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles