Teatrirahvas tunnustas kolleege

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Mäeorg ja Jaune Kimmel lavastuses “Puudutada kuud”.
Madis Mäeorg ja Jaune Kimmel lavastuses “Puudutada kuud”. Foto: Gabriela Liivamägi/Rakvere teater

Eesti vabariigi 101. ja ühtlasi Rakvere teatri 79. sünnipäeval jagas teatrirahvas välja kolleegipreemiad. Traditsiooni kohaselt tunnustati kolleege sepisnaeltega. Edasi anti ka Maria Klenskaja talismanid.

Parimaks naisnäitlejaks tunnistati Jaune Kimmel ja meesnäitlejaks Madis Mäeorg. Eelmise aasta parima lavastajatöö tegi kolleegide arvates Peeter Raudsepp.

Parim kunstnik oli Kristjan Suits, parim etendust teenindav töötaja helitehnik Peeter Pilv, parim lavastust ettevalmistav töötaja lavastusala juht Tiit Kalm, parim teenindaja Maret Kongi ning parim korraldaja juhiabi Helle-Mall Niinemets.

Sel aastal lisandus tunnustamise uus kategooria “muidu imeline” ja kolleegid hindasid selle tiitli vääriliseks Helle-Mall Niinemetsa.

Maria Klenskaja rändavad talismanid “Aarne” ja “Ines” inimestele, kelleta etendus poleks võimalik ning millega näitlejanna tunnustas suvelavastuse “Maailma otsas” inspitsiente Indrek Apinist ja Aune Kuuli, kes mullu andsid need edasi helikujundaja Peeter Pilvele ja teatri õmblusmeeskonna liikmele Merli Mattile, vahetasid taas omanikku.

Merli Matti andis ehte üle Kaja Uustalule, viidates, et Kaja on neid – teda ja Anne Kompi – palju õpetanud ja juhendanud ning ilma temata ei tuleks kostüümid sellised, nagu peaks. Peeter Pilv andis talismani edasi valguskujundaja Märt Sellile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles