Mari Roosvalti müstilised maalimaailmad

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Roosvalti näitus “Lavastus” haarab jõuliste värvide ja kujunditega.
Mari Roosvalti näitus “Lavastus” haarab jõuliste värvide ja kujunditega. Foto: Eveli Varik

Rakvere teatri väikeses majas ilmutavad end Mari Roosvalti jõuliselt maalilised heiastused Itaaliast, Hispaaniast, Portugalist, aga ka kodusest kapist ja vaibast.

Mari Roosvalti maalinäitus pealkirjaga “Lavastus” toob esile tema loomingu suundumuse, kus kunstnik ühendab autoritehnikas abstraktse maali romantilis-modernistliku vaimsuse fotograafiaga. “Ma ei tee kohta niisugusena, nagu ta on, ma lavastan maalides selle,” selgitas ta. “Minu pildid on teatud kompositsioonilised lavastused maadest, kus olen viibinud.”

Roosvalt rääkis, et tema teostes leidub palju maailmast kokku korjatud vihjeid ning maalide realistlikumad kohad on üle maalitud fotokorjed. Kunstniku sõnul on ta ajapikku jõudnud omapärase miksimistehnikani, kus maalib fotokorje põhjal meeleolu kompositsiooni sisse. “Olen kasutanud ära enda pildistatud fotode tükikesi. See on segatehnika, mida teen 1990. aastatest,” lausus ta. “Olen oma kodust pildistanud fragmente, aga palju ka mitmelt poolt maailmast. Osa maale on nostalgilised.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles