Vastlapäev meelitab kelgumäele

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastlapäeva lahutamatu osa on kelgusõit.
Vastlapäeva lahutamatu osa on kelgusõit. Foto: Henn Soodla

Kuigi tänavu on vastlapäev kevadkuul ehk märtsis, kutsutakse rahvast siiski vastlapidudest osa võtma. Rakvere linn ootab kelgutajaid 5. märtsil kell 17 Vallimäele vastlapäeva tähistama. Traditsiooniliselt on rõhk ise tehtud kelkudel, millega pikk liug ette võtta. Hinnatakse sõiduriista ilu ja loomulikkuse võlu ning parimaid ootavad auhinnad.

Pakutakse vastlakukleid, suppi, nautimiseks muusikat. Keerutatakse võidu peale pisematega lumepalle, meisterdatakse vastlavurre ja korraldatakse võistlusi põnevatel aladel, mis panevad jõu proovile. Soovijatel on võimalik sõita saani või ATV-ga.

Tapa valla vastlapäev toimub 5. märtsi õhtul algusega kell 18 Männikumäel. Võisteldakse kõige pikema liu ja kõige lahedama sõiduvahendi väljaselgitamiseks. Parimaid premeeritakse ja sooja suppi pakutakse kõigile.

Haljala valla vastlapidulisi oodatakse Aasperesse 5. märtsi õhtul kell 18, samal ajal saab vastlaliugu lasta ka Väike-Maarja vallas Ebaveres. Rakvere vallas istutakse kelkudele 3. märtsil kell 12 Uhtnas.

Viru-Nigula valla vastlapidu toimub 9. märtsil algusega kell 13 Aseri rahvamaja juures. Traditsiooniline Rägavere piirkonna vastlatrall on kavas 10. märtsil kell 12 Mõedaku puhkekeskuses. Peresid ootavad võistlused, kaasa tuleks võtta midagi, millega saab mäest alla sõita. Pakutakse suppi, vastlakukleid ja kuuma teed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles